dilluns, 3 de maig del 2010

Arriba a Barcelona la Creu de les Jornades Mundials de la Joventut

El proper 14 de maig, a la Basílica de Santa Maria del Mar, arriba a Catalunya, entrant per Barcelona, la Creu que el papa Joan Pau II va donar als joves cristians de tot el món perquè pelegrinés amb ells per tots els racons del planeta amb motiu de les successives convocatòries de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ).

La propera d’aquestes Jornades tindrà lloc a Madrid del 16 al 21 d’agost de 2011; per aquesta raó la Creu dels Joves es troba ja des de fa uns mesos pelegrinant per les diferents diòcesis d’Espanya i, a casa nostra, presidirà la celebració de l’Eucaristia del proper Aplec de l’Esperit que es celebrarà a la ciutat de Terrassa el proper 22 de maig i que aplegarà milers de joves cristians de les diòcesis de Catalunya, Andorra i les Balears.

Aquesta Creu pelegrina ha recorregut ja milers de quilòmetres arreu del món, visitant llocs de dolor i sofriment, però també llocs d’esperança per als que pateixen. La Creu de la JMJ vol convocar els joves que, siguin de la condició que siguin, experimenten que en la Creu de Jesucrist hi ha un motiu fort per a l’amor, per a l’esperança i per a la fe; molts joves que han caminat o han pregat al costat de la Creu han arribat a comprendre millor la Resurrecció i alguns han trobat el valor per a prendre decisions respecte a les seves vides.

La Creu dels Joves arribarà, doncs, a Catalunya, el divendres 14 de maig en una Vetlla de pregària presidida pel Cardenal-Arquebisbe de Barcelona, Mons. Lluís Martínez Sistach, que tindrà lloc a les 22 h a la Basílica de Santa Maria del Mar i que ha estat preparada per la Delegació de Pastoral de Joventut. Aquesta vetlla porta per lema “La Creu ens dóna Vida”, i voldrà destacar aquest aspecte esperançador i il·luminador de la creu de Jesucrist sobre la vida dels joves. El punt final de la vetlla serà un concert de la cantautora cristiana Hermana Glenda i del grup Kairoi; tots dos ajudaran a la pregària i a cantar amb força la fe d’una Església que sempre vol ser jove i amb els joves.

Al llarg de la Vetlla, els assistents podran recordar amb projecció d’imatges les paraules del papa Joan Pau II en fer entrega d’aquesta Creu als joves l’any 1984, durant l’Any Sant de la Redempció; també s’escoltaran les paraules del papa actual, Benet XVI, en el seu missatge d’enguany adreçat als joves. Així mateix, hi haurà el testimoni de quatre joves (d’aquí i d’arreu del món) sobre situacions de creu viscudes avui amb esperança, en clau de vida.

Tots els joves de Barcelona són convidats a participar en aquesta vetlla i concert, però també els adults i famílies que vulguin acompanyar els joves en el seu camí de vida i de fe, i en concret en aquesta nova etapa de preparació per a una Jornada Mundial de la Joventut, la que tindrà lloc a Madrid a l’agost de 2011. Laics, religiosos i religioses, moviments, parròquies, congregacions, tots som convocats a compartir aquesta pregària que també ens fa més església diocesana.

L’endemà, la Creu viatjarà fins a la diòcesi de Tarragona, i el 22 de maig serà present en la celebració de l’Aplec de l’Esperit a Terrassa. Del 24 al 26 de maig, la Creu pelegrina serà de nou a l’arxidiòcesi de Barcelona, recorrent algunes parròquies i escoles, possibilitant diversos espais de pregària tranquil·la.

Després, la Creu seguirà el seu recorregut per les altres diòcesis catalanes.

Nota de premsa de la Delegació de Pastoral de Joventut de Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada